Bemutatkozás

Rólam:

Lehotkai Judit vagyok.

Ruhaipari technikus és viseletkészítő, népi hímző .

Egész életemben textilek, kiegészítők és ruhák között sündörögtem. A magyar néphagyományőrzéshez 7 évvel ezelőtt érkeztem meg, mikor a Jóisten kinyitott számunkra egy kaput. Nagyobbik gyermekünk a gödi Búzaszem Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait, amely iskola a hagyományőrzésre épül, a benne tanuló gyerekek életét a szervesen áthatja a néptánc, a népzene és mindenféle népi kézművesség.  Az iskola mindennapjait és ünnepeit meghatározza a magyar hagyományokra épülő, keresztény családias nevelés.

Kezdésként az iskola ünnepi ruháit, néptáncos ruháit kezdtem készíteni majd sorban jöttek a felkérések, és végül megalakult saját vállalkozásom amely Lenvirág Műhely néven tevékenykedik a mai napig.

Webshopom fő profilja a gyermek néptáncos és népviselet, de gyakran készítek felnőttek méretében táncos, fellépő és hagyományőrző ruhákat. Ezen termékek magas színvonalát a Hagyományok Háza Viseletkészítő tanfolyamának köszönhetem, valamint a folyamatos tanulási vágynak amellyel belevetem magam az információgyűjtésbe mind a viseletek mind a számomra izgalmas hímzések terén. Szabadidőmben a Búzaszem Iskola felnőtt néptáncos csoportjában táncolunk férjemmel, illetve nagy örömmel járok énekelni Navratil Andrea Dúdolójába ahol számos tájegység népdalaival ismerkedhettem már meg.  A legtöbbször varrás közben is énekelek.

Több termékem Hagyományos Mester Remek és Hagyományos Míves Termék minősítést kapott a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Testület zsűrije által.

Kiemelten fontosnak tartom a gyermekek oktatásában a hagyományőrzés szerepét,  hogy tisztában legyenek a gyökereikkel és továbbvigyék, megmutassák a magyarság népi értékeit.

 

Webáruház készítés